Met GPS navigatie apparatuur komt het zwerven met een camper binnen handbereik. TomTom ® geeft de mogelijkheid om onderweg de omliggende camperplaatsen op de GPS routekaart te zien. Door de route aan te passen vervolgt de GPS apparatuur de route naar de gekozen camperplaats.

 

Navigatie apparatuur die slechts een eerder bepaalde route uitvoert, doet afbreek aan ons vrijheidsideaal. Onderweg een wegenkaart combineren met lijsten of boeken om een mogelijke overnachtingplaatsen te zoeken is een frustrerende bezigheid. TomTom ®  en Carmin ® hebben modellen waaraan Poi bestanden kunnen worden toegevoegd.

 

 

Navigatie in de Camper

 

Voorbereiding voor de eerste reis

 


Navigatie apparatuur kent naast de mogelijkheid een adres of centrum van een plaats als bestemming te kiezen ook de mogelijkheid om indirect/direct naar een nuttige plaats (NP) ook wel punt van interesse (POI) genoemd, te navigeren. Een aantal voorbeelden POI's zijn : restaurants,hotels, musea maar ook de door ons toe te voegen camperplaatsen. Extra lijsten zoals die van Camperplaatsen kunnen door de gebruiker zelf worden toegevoegd. Iedere POIcategorie wordt door een symbool voorgesteld. Een flitspaal wordt b.v zo  op de routekaart getoond.Om camperplaatsen op de kaart te tonen dient daarvoor ook een symbool te worden toegevoegd, daarvoor zijn een aantal symbolen in gebruik   en worden meestal met Poi bestanden samen verkregen.

Standaard bevattende meeste Navigatie apparaten een flink aantal POI categorieën.

Tom Tom: Bij het hoofdmenu wijzigen voorkeuren kiezen voor “NP’s aan/uit” te zetten. Na het toevoegen van de Camperplaats lijsten en het symbool voor de camperplaatsen zetten wij Camperplaatsen (NP) aan.We zoeken daarvoor de door ons gekozen naam voor camperplaatsen wij kozen daarvoor WOMO.en raken deze aan waarnaar wij het venster sluiten door OK aan te raken.

Vanaf nu worden de camperplaatsen op de routekaart getoond.Wij beperken ons tot alleen Camperplaatsen en benzinestations op de kaart af te beelden.Ten alle tijden kan immers deze instelling immers aan onze wensen worden aangepast.

 

 

Onderweg kunnen we op de kaart de camperplaatsen worden waargenomen, door deze aan te raken kan de route worden vervolgd naar de gekozen camperplaats.

 

Garmin: Onderweg kan onder extra de camperplaatsen lijst worden gekozen. De lijst vangt aan met de dichts bij zijnde camperplaats.