Camper reisplanning algemeen.

 

Een reisplan maken kan op vele manieren. Een eenvoudig reisplan is een lijst met min of meer uitgewerkte bestemmingen en tussenstops en mogelijke bezienswaardigheden. Een meer gedetailleerd reisplan is b.v. een elektronisch reisplan wat door de navigatieapparatuur (TOM -TOM) wordt uitgevoerd. In vele gevallen is een eenvoudig reisplan voldoende om in alle vrijheid met onze camper op pad te gaan.

Wanneer is dan wel wenselijk een (gedeeltelijk) elektronisch reisplan op te stellen. Dit kan het geval zijn als we een reis willen maken die wordt beschreven in b.v. een reisboek zoals Circuit du souvenir en IJzerfront route. Beide routes voeren langs de loopgraven van Wereldoorlog І. Of stel we willen een bepaalde kustlijn of rivier volgen. Met één navigatieopdracht kan dat niet altijd worden uitgevoerd, er zal waarschijnlijk geen spraken zijn van een kortste of snelste route. In zo’n geval is het wenselijk om een reisplan voor de Tom Tom op te stellen. Bij de meeste navigatie apparatuur kan je direct een reisplan opstellen. De route voert ons dan via een aantal plaatsen naar de uitgekozen bestemming. Het is moeilijk de gekozen route bij plaatsen juist te laten aansluiting. Voor je het weet voert de route via het centrum naar de het volgende routepunt.

 

Met behulp van Google maps kan ook een reisplan worden opgesteld. De routebeschrijving kunnen we printen en meenemen. Google maps kan je hier vinden google maps

  Je kan als volgt te werk gaan. Kies op de pagina voor route beschrijving en voer onder A het vertrekpunt in. De kaart kan worden verschoven door de linkermuis toets ingedrukt houden en daarna de muis te verschuiven. Volgende routepunt wordt ingevoerd door op de kaart op de juiste locatie de rechtermuis toets in te drukken en te kiezen voor bestemming toevoegen. De pion kan daarna worden verschoven zodat deze op de juiste plaats komt te staan. De volgorde van de pionnen kan worden gewijzigd. Onder Help vindt je een uitgebreide beschrijving.

 

 

Lees verder onder Tyre